Rendszeres olvasók

2011. július 19., kedd

Ajkak festése - tippek

A hétvégén átnézve a sminkes bőröndömet rá kellett döbbennem, hogy valószínűsíthetően szájfényfüggő vagyok. A rúzsokkal annyira nem vagyok kibékülve - legalábbis magamon nem nagyon szeretem. Igaz amikor ezeket a képeket elnézem, mindig kedvet kapok.



Egy szépen kifestett száj egyből magára vonja a tekinteteket.
Ahhoz, hogy mindig szép és ápolt legyen a szánk, a nagyok szerint hetente 1x érdemes leradírozni. Erre vannak célzottan készített termékek, pl. a Lush ajakradír, Sugar lip scrub, de készíthetsz otthon házilag is.
Ehhez egy kis tálkába van tégelybe tegyél durva szemű sót vagy cukrot. Ezt keverd össze oliva olajjal, olyan állagúra, hogy kenhető legyen. Ha darabos akkor még egy kis olajat kíván. Zárt tégelybe hűtőben tartva több hétig is eláll. Az olajat helyettesítheted mézzel is, és ízesítésképpen lehet tenni bele fahéjat, kakaót. Ez azért is jó mert nincs benne semmi vegyszer, nyugodtan le lehet nyalogatni. Puha sörtéjű fogkefével dörzsöld le és utána kenj rá valamilyen hidratáló ajakbalzsamot, pl.: Carmexet, Blistexet (jelenleg most ennek a élénkítő maszírozófejű változatát is használom). A hidratálónak köszönhetően a kontúrceruza és a rúzs is egyenletesebben siklik.
Miután ezek kellően beszívódtak jöhet a rúzsozás.
 
1. Ha formálni szeretnéd a szádat a szájkontúr ceruzával, akkor érdemes a száj eredeti kontúrját alapozóval vagy korrektorral elfedni. Természetes színű kontúrceruzával dolgozz, és csak kicsit rajzold túl vagy belül a szád. Annak érdekében, hogy megfelelő formájú legyen a szád, először a felső ajkaddal kezd, alakítsd ki a V formát a görbületben. Majd a külső sarokból indulva húzz kis vonalakat a középső V-ig. Ezután az ajak alsó részének alsó görbületét rajzold meg, majd a külső sarokból indulj el a szád közepe felé. Ezt követően színezd be a száj teljes felületét a kontúrceruzával.  Ha kicsi a szád akkor az alsó és felső ajak közepét ne satírozd be, hanem oda tegyél egy kevés világos korrektort. Ha rákerül a rúzs akkor ez a rész világosabb lesz és teltebbnek fog tűnni a szád.

2. A kontúrozás befejeztével jöhet a rúzs. Felviheted magával a rúzzsal, kezeddel, de a legszebb eredményt az ecsettel éred el, mert azzal jobban  be tudod dolgozni a festéket és precízebb és tartósabb lesz az eredmény.
Nekem a színházban a sminkesek jó 15 évvel ezelőtt azt tanították, hogy az első réteg rúzs felvitele után harapjak rá egy papírzsebkendőre, majd vigyek fel még egy réteg rúzst és ettől sokkal tartósabb lesz. Igaz azt ne várd, hogy egész nap a szádon marad a rúzs. 

Nagy felbuzdulásomban az esküvő előtt vettem magamnak egy olyan rúzst ami azt ígérte, hogy 8 órán át a számon marad. Részben igaz is volt. Pár óra a múlva a szám teljesen száraz volt, hiába kentem a hozzá adott hidratálóval, semmit nem ért és nagyon rossz érzés volt. Majd a rúzs elkezdett részletekben lejönni. A másik rossz tulajdonsága egy ilyen tartós rúzsnak, hogyha előtte nem radírozod le és hidratálod az ajkaidat akkor foltosnak is fog látszani a szád.



2 megjegyzés:

  1. Nekem is sok szájfényem van,mert rúzst nem használok-nem igazán találtam meg ami jól állna!
    Kontúrozni ezért nem szoktam! Rosszul teszem????
    De ezek a festett szájak gyönyörűek:)))

    VálaszTörlés
  2. Szájfényhez én sem kontúrozok napközben. Max akkor ha este megyek valahova (bár ez igen ritka) és azt szeretném, hogy tartósabb legyen.

    VálaszTörlés